2toDrive

Door minder rijervaring zijn beginnende bestuurders vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je extra rijervaring opdoet voordat je alleen in de auto stapt. In Duitsland heeft dit geleid tot minder ongevallen en minder verkeersovertredingen bij jongeren.

Het project "2toDrive" is in november 2011 gestart. Bij deze proef kun je met 16,5 jaar starten met rijlessen en al met 17 jaar een praktijkexamen voor de auto afleggen. Slaag je, dan mag je rijervaring opdoen met een begeleider naast je. Vanaf je 18e kun je zelfstandig gaan rijden.

De feiten

    • Theorie examen vanaf je 16de jaar.
      Deze is anderhalf jaar geldig
    • Rijles volgen vanaf 16,5 jaar.
    • Praktijk examen vanaf je 17de jaar.

Hoe werkt het aanmelden?

Je coaches melden zich als eerst aan. Voor het inloggen gebruikt de coach zijn eigen Digid.
Na het inloggen vult de coach het BSN nummer van de jongere in. Hiermee geeft hij aan dat hij coach wil worden. De coach krijgt via de e-mail bericht wanneer zijn aanvraag is goedgekeurd, dit duurt maximaal vijf werkdagen. Pas wanneer alle coaches geregistreerd zijn (minimaal 1 en maximaal 5) kan jij de begeleiderspas aanvragen.
Na het aanmelden met DigiD verschijnen de coaches die zich aangemeld hebben in het scherm. Bij het doorlopen van de stappen kies je welke coach(es) jij op je pas wilt zetten.
Je sluit de aanvraag af door online €35,- te betalen via iDEAL. 
Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail.
Na goedkeuring wordt de begeleiderspas binnen 10 werkdagen naar je huisadres gestuurd.